AZ ADATKEZELÉSRŐL

A böngésző- vagy levelezőprogramok által automatikusan az elektronikus levél fejlécébe helyezett és így számomra elküldött személyes adatokat - az e-mail működéséhez nélkülözhetetlen e-mail cím, esetlegesen a felhasználói név és beállított aláírás sorok - valamint a kérdőív kérdéseire adott válaszokat harmadik fél részére nem adom ki, kéretlen levelek küldésére nem használom fel. Az egyes kérdőívek válaszai a személyes adatok felülírása után kerülnek kinyomtatásra és megőrzésre.
Az összesített eredmények egy része azonban erről a webhelyről is elérhető lesz.


Kis-Pap László


A KÉRDŐÍVRŐL:
A kérdőív egy egyszerű "form" ami a böngészőt vagy a levelezőprogramot használja a megjelölt válaszok továbbítására. Böngészés közben az ember számtalanszor bukkan hasonlókra a neten. A jelenleg elterjedt böngészők mindegyikével működõképes, de csak akkor, ha be vannak állítva a szükséges paramétereik. Ezek a következők:

levelező szerver neve, 
levelezõszerver hozzáférési neve ( e-mail cím @ előtti része )
Ha az ön gépén ezek korrekten be vannak állítva, akkor jöhetnek a kérdések !

Egyébként ha ezek hibásan vannak beállítva akkor a válaszait nem tudja elküldeni és bosszankodni fog az elpocsékolt idő miatt...

Netscape 4.xx böngésző beállítása 

Edit / Preferences / Mail & Newsgroups / Mail Servers / Outgoing (SMTP) szerver: (Szerkesztés / Beállítások / Posta és hírcsoportok / Postakiszolgálók )
az Ön internetszolgáltatójának levelezőszervere, a neve többnyire mail.szolgáltató.hu formájú, tehát mail. + az Ön e-mail címének @ utáni része. 
Outgoing mail server user name: (Felhasználónév)
az e-mail cím @ elõtti része. 

Edit / Preferences / Mail & Newsgroups / Identity / Your name:
(Szerkesztés / Beállítások / Posta és hírcsoportok / Személyi adatok )

Ezt is ki kell tölteni, de az anonimitás megőrzése érdekében jobb ha valódi neve helyett egy önnel kapcsolatba nem hozható "nevet" ír ide !
E-mail adress: (Elektronikus postacíme )
Szintén pontosan ki kell tölteni


A Netscape 6.xx -es böngészõ esetén előbb el kell indítani a levelezõ részt ( boríték balra lent ) majd Edit / Mail and News account settings / Outgoing server : a fentiek alapján kitölteni a két mezőt, "Use name and password" kipipálva legyen

Internet Explorer 5.5 beállítása:

a levelezés alapadatainak kitöltéséről a fentebb leírtak erre a böngészõre is érvényesek, azzal a kiegészítéssel, hogy az Eszközök / Internet - beállítások / Programok lapon meg kell adni az Elektronikus levelezésre használt programot is, pl. Outlook Express. Természetesen abban programban is be kell állítani a levelezõszerver nevét, a felhasználói nevet stb.
Egyéb böngészők használata során - pl. Opera - valószínűleg egy tőle független levelezőprogram végzi a kérdőív elküldését. Ezeknél valószínűleg hasznos ha már a háttérben futnak. Ha nem így van, kérem jelezzék vissza egy e-mailban és kijavítom. 

jöhetnek a kérdések !